joi, 18 octombrie 2012

Lupta

   Se da o lupta in natura. O lupta dura in care o slabiciune poate fi un castig pentru soare sau pentru vant. Norii sunt arma principala a vantului, dar soarele reuseste sa ii tina la distanta. Singurul rau pe care il face vantul cu puterea sa, este doborarea frunzelor care au devenit slabe si lipsite de vlaga . Nu mai sunt in stare sa poarte o lupta. Se prabusesc cu foarte mare usurinta acoperind intreg parcul.
   Nimeni din parc nu stie ca soarele ce pare a fi stralucitor si puternic, isi arata doar jumatate din puterile lui. A pierdut din ele si tot ce i-a mai ramas sunt niste raze marunte. Ceea ce poate el sa faca e sa incurajeze copacii sa-si pastreze frunzele aproape, si florile a lor vitalitate.
   Cu toata stradania soarelui, vantul reuseste sa atinga fiecare planta si sa distruga si ultima farama de viata din ele, lasand in urma un peisaj, dezolant. Florile isi pierd paloarea vie a petalelor, copacii raman goi, iarba se apleaca in fata puternicului vant.
   Nici insectele parca nu mai vor sa lupta. Isi lasa in urma generalul soare si se ascund in pamantul ce le promite caldura infinita, dar in care defapt a inghetat la ordinul vantului.

    Totul moare . Toata culoarea, toata stralucirea, dispar. Parcul ramane complet gol dupa ce, pana si oamenii au fugit de noul stapan, care a impus singuratatea si linistea ca principale caracteristici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu