marți, 7 mai 2013

Actrita


          Nu putea dormi. Era scarbita  de tot, pana si de ea insasi. Se saturase de toate si de tot. Linistea ce o avusese inainte o chinuia. Gandurile tulburi care navaleau acum peste ea nu o ajuta deloc. Vroia sa fuga in noapte singura, in pijamale. Vroia sa se lase mangaiata si alintata de un vant dulce si rece care sa o mai piste din cand in cand pentru a o trezi la realitate.
            Si-a dat seama ca nu se cunoaste, ca tot ce stia despre ea nu mai e valabil. Poate o persoana sa expire? Avea nevoie sa fie inconjurata de o singuratate usturatoare dar in acelasi timp sa cunoasca oameni noi. Sa cunoasca pe cineva inseamna autocunoastere iar aceasta la randul ei inseamna o cunoastere a lumii. Asta vroia cu adevarat, sa cunoasca lumea si tot ce cuprinde ea. Dar va putea sa ajunga sa se cunoasca cand in ea zac atatea contraste? Tot timpul va fi o alta persoana. Daca azi iti urla in fata ca ar
crede ceva cu tarie, maine va spune contrariu. Si ce e mai rau e ca de fiecare data gaseste motive si explicatii pentru orice, pentru a-si sustine orice teorie si credinta infidela. La asta e foarte buna.
             -Pleaca...! striga fara sa scoata vreun sunet. Nu stie exact cui ii spune acest cuvant, dar are mare nevoie sa il spuna. Si uite ca nimic nu se schimba. Nimeni si nimic nu pleaca pentru ca nimeni si nimic nu a venit.

Un comentariu:

  1. Neinteleasa , agitata si fara suflu de viata . E greu sa te simti neinteleasa de restul , dar e tragic cand te simti fata de propria persoana . Incerci sa te convingi pe tine insuti , dar nu merge .
    Dragut ! :)

    RăspundețiȘtergere